Transport Online - Broekman Logistics realiseert groei ondanks investeringen

Broekman Logistics realiseert groei ondanks investeringen

Broekman Logistics realiseert groei ondanks investeringen
30-08-2018 09:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Broekman Logistics, de wereldwijde leverancier van geïntegreerde ketenoplossingen in de complexe logistiek, gevestigd in Rotterdam en met vestigingen in Tsjechië, Polen, België, Singapore en China, heeft over 2017 een groei gerealiseerd van 154 naar 188 miljoen euro.

“Ons besluit om strategisch te investeren in gespecialiseerde assets en internationale uitbreiding, blijkt de juiste te zijn gebleken”, aldus Raymond Riemen, CEO van Broekman Logistics. “Onze vastberadenheid om te groeien is door onze klanten beloond met een omzetgroei van ruim 20 procent”

“Gedurende 2017 heeft Broekman strategisch geïnvesteerd in onze mensen, in gespecialiseerde assets, state-of-the-art ICT infrastructuur, optimalisatie van werkprocessen en in de ontwikkeling en scholing van onze medewerkers. Ook is geïnvesteerd in de groei van organisatie als geheel, met een 6 procent FTE groei waarbij onze corporate HR strategie is gericht op het aantrekken, ontwikkelen en behouden van nieuw talent voor de Groep”, legt Diederik Gunther, CFO van Broekman Logistics, uit. “De voordelen van deze focus zien wij terug in alle bedrijfsdivisies en in de bereikte omzetstijging. De winst (EBITDA) over 2017 wordt negatief beïnvloed door eenmalige kosten, wij verwachten de komende jaren op een genormaliseerd EBITDA niveau terug te keren.”

De Breakbulk Terminals hebben over 2017 een aanzienlijke groei van meer dan 40 procent omzetstijging geboekt, dankzij kansen die geboden werden door uitbreiding van de Rotterdam Distriport locatie. De totale divisie verhoogde zijn omzet van 21 naar 30 miljoen euro. De uitbreiding in loodsen en verbeteringen met betrekking tot operational efficiency, hebben Broekman Logistics enkele meerjarige contracten opgeleverd.

Met een omzetstijging van 21 procent is de Forwarding & Shipping divisie terug op de goede weg. De Indiase en Poolse vestigingen hebben aanzienlijk bijgedragen aan het resultaat. Daarnaast zijn er nieuwe vestigingen in India geopend en is een verdere uitbreiding gepland voor 2018. Ondanks een turbulente markt heeft Broekman Shipping een solide organische groei weten te realiseren.

De Warehousing & Distribution divisie heeft wederom een jaar van groei gekend, met een omzetstijging van 16 procent. Met een nieuw warehouse op de Rotterdam-Maasvlakte en de start van de bouw van een nieuwe vestiging in Venlo, bouwt de divisie verder aan haar positie als de marktleider voor de gecombineerde opslag en verwerking van gevaarlijke en ongevaarlijke goederen.

Raymond Riemen concludeert: “Met onze investeringen, in zowel mensen als middelen, zijn wij als Broekman Logistics klaar voor de toekomst.”NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions