Clicky


Familie van Gansewinkel met Ortessa nu ook actief in België

Familie van Gansewinkel met Ortessa nu ook actief in België
30-08-2018 09:41 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Ortessa, de nieuwe afvalgroep van de familie van Gansewinkel, heeft met de overname van Lammertyn.net nu ook haar activiteiten naar België uitgebreid. Lammertyn.net is een specialist in de inzameling van huishoudelijk en bedrijfsafval en is gevestigd aan het Doornpark te Beveren. De overname is op 20 augustus formeel bekrachtigd. Alle aandelen zijn overgegaan naar Ortessa België NV te Hasselt.

De voormalig eigenaren van Lammertyn.net, de heer Koen Lammertyn en zijn zus Sabine, zijn verheugd met de overname. “Met support van Ortessa kunnen wij een volgende stap zetten in de verdere groei en professionalisering van Lammertyn.net. Alweer enige tijd terug hebben wij bij Ortessa aan de deur geklopt omdat wij vonden dat het karakter van deze groep nauw aansloot bij de gedachten die wij hadden. Wij zijn verheugd onze samenwerking vandaag bekend te kunnen maken”, aldus de heer Koen Lammertyn.

“Sinds 2014 bouwen wij vanuit Zuid-Nederland gestaag aan onze afvalgroep Ortessa. Met Lammertyn.net zetten wij nu voorzichtig ook ons eerste stappen op de Belgische afvalmarkt. Deze voor ons niet onbekende markt biedt interessante kansen voor een groep als Ortessa. De toenadering van Lammertyn.net brengt ons een mooie uitvalsbasis in Beveren van waaruit we rustig naar verdere groeikansen kunnen uitkijken”, aldus Rob van Gansewinkel.

Lammertyn.net, in 1961 opgericht door de heer Marc Lammertyn, heeft al ruim 50 jaar ervaring in de inzameling van huishoudelijk en bedrijfsafval. Het bedrijf, met ruim 30 medewerkers en 20 voertuigen, levert diensten aan een 25-tal gemeenten. De familie Lammertyn zal als vanouds nauw betrokken blijven bij de bedrijfsactiviteiten.

Ortessa is een afvalgroep welke vanuit Eindhoven gestaag bouwt aan haar positie in de afvalmarkt. Tot Ortessa behoren de bedrijven ‘Van Kaathoven’, een afvalinzamelaar in Zuidoost-Nederland, ‘Rondo’, een afvalregisseur actief in Nederland en België en ‘Valor’ een recyclagebedrijf onder meer actief in de recyclage van compost, papier, kunststof en klein elektrisch afval.

De drie bedrijven opereren zelfstandig, maar benutten elkaars expertise en mogelijkheden waar mogelijk. Ortessa telt inmiddels zo’n 250 medewerkers en realiseert een omzet van rond de 50 miljoen euro. Het Eindhovense bedrijf heeft de ambitie een middelgrote speler te worden in de afvalsector.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions