Clicky

 
Transport Online - Staking beveiligers Schiphol van de baan na akkoord bonden en werkgevers

Staking beveiligers Schiphol van de baan na akkoord bonden en werkgevers

Staking beveiligers Schiphol van de baan na akkoord bonden en werkgevers
29-08-2018 11:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL  - De geplande staking door beveiligers op Schiphol volgende week dinsdag is van de baan. De bonden Unie Security, FNV en CNV hebben een akkoord bereikt met de werkgevers van de beveiligers op de luchthaven.

Het akkoord werd dinsdagavond laat gesloten. De partijen hebben afspraken gemaakt over het verlagen van de werkdruk en het verkorten van de werktijden. Ook is er een loonsverhoging van 700 euro eenmalig in 2018 en in totaal 5 procent over de jaren 2019 en 2020 afgesproken.

"De belangen van de beveiligers en onze leden zijn belangrijk. Maar die van de reizigers ook. De mensen die via Schiphol reizen zijn onze klanten en ik ben er trots op dat het ons is gelukt te voorkomen dat zij de dupe zouden worden'', zegt Gertjan Tommel, onderhandelaar bij De Unie.

Schiphol is opgelucht. "We zijn blij dat ze eruit zijn. Goed nieuws voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen en andere partijen op Schiphol'', zegt een woordvoerder.

De luchthaven maakte een dag eerder bekend dat er een juridische procedure werd voorbereid om de staking te voorkomen. Een staking door de 4000 beveiligingsmedewerkers die op Schiphol werken zou ernstige gevolgen hebben voor luchtvaartmaatschappijen en zo'n 200.000 reizigers.

De nieuwe cao geldt alleen voor de beveiligers die op Schiphol werken, en die in dienst zijn van G4S Aviation Security, Securitas en I-Sec. Voor de bijna 30.000 beveiligers die onder de landelijke cao particuliere beveiliging vallen, is nog geen akkoord bereikt. "De acties op andere locaties waar beveiligers werken, gaan de komende tijd dus gewoon door'', zegt Erik Maas van CNV.

De beveiligers en werkgevers ruziën al tijden over een nieuwe cao voor de branche.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden