Transport Online - Turkse lira verliest weer aan waarde

Turkse lira verliest weer aan waarde

Turkse lira verliest weer aan waarde
29-08-2018 10:40 | Financieel | auteur ANP/RTR

ANKARA - De Turkse lira verloor woensdag weer aan waarde ten opzichte van de dollar. De bezorgdheid over de gevolgen van de valutacrisis van het land nam weer toe. Zeker nadat de Turkse minister van Financiën, Berat Albayrak, zei juist geen risico's te zien voor de economie en het financiële stelsel.

Al jarenlang lenen Turkse bedrijven in euro's en dollars, om te profiteren van lagere tarieven. De Turkse munt verloor dit jaar al circa 40 procent aan waarde onder meer door zorgen over de invloed van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op het monetaire beleid. Daarbovenop komt de verslechterde relatie tussen Turkije en de Verenigde Staten door de detentie van een Amerikaanse predikant in Turkije.

Beleggers maken zich ook zorgen over de onafhankelijkheid van de centrale bank van Turkije. Erdogan en zijn schoonzoon Albayrak doen volgens kenners niet genoeg om die zorgen weg te nemen. Kredietbeoordelaar Moody's liet zich dinsdag negatiever uit over de situatie van banken en financiële firma's in Turkije. Het oordeel op twintig banken werd verlaagd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions