Transport Online - Zwaargewonde man spyshop Amsterdam slachtoffer liquidatiepoging

Zwaargewonde man spyshop Amsterdam slachtoffer liquidatiepoging

Zwaargewonde man spyshop Amsterdam slachtoffer liquidatiepoging
29-08-2018 10:07 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 18:00 uur] Een arrestatieteam heeft woensdag drie verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij een liquidatiepoging in Amsterdam. De mannen werden opgepakt in de wijk Slotermeer. Een van hen was in de buurt van een woning die in het onderzoek naar voren was gekomen. De andere twee verdachten werden in de tuin aangehouden.

Alle drie zitten in volledige beperkingen. Dat wil zeggen dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. De politie wil vanwege de beperkingen op dit moment niet meer informatie geven.

Het slachtoffer werd dinsdagochtend zwaargewond aangetroffen aan de Moezelhavenweg. De politie gaat ervan uit dat het de bedoeling was het slachtoffer neer te schieten. "Kennelijk weigerde het geweer, waarna het slachtoffer werd geslagen en meerdere keren werd bewerkt, voornamelijk op het hoofd, met het geweer", aldus de politie.

De daders zijn gevlucht in een donkerkleurige gestolen Audi Q5. Die is inmiddels terecht. Hij stond op de A.A.H. Struijckenkade, eveneens in Slotermeer.

Volgens verschillende media zou de gewonde man medewerker zijn van een zogeheten spyshop op de Moezelhavenweg. In de winkel wordt onder meer afluisterapparatuur verkocht. De Telegraaf meldde eerder dat de spyshop rechtstreeks afluister- en beveiligingsapparatuur leverde aan Astrid Holleeder. Die zou met de apparatuur gesprekken met haar broer Willem Holleeder hebben opgenomen. De politie heeft dat niet bevestigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen