Clicky

 
Transport Online - Politie wil deel Eindhoven 'afsluiten' tijdens cao-acties

Politie wil deel Eindhoven 'afsluiten' tijdens cao-acties

Politie wil deel Eindhoven 'afsluiten' tijdens cao-acties
29-08-2018 07:49 | Binnenland | auteur ANP

LEUSDEN - Mensen in Eindhoven moeten woensdag rekening houden met vertraging door cao-acties van de politie in het centrum. Protesterende agenten zullen op drie plekken de binnenstad 'afsluiten' en mensen mondjesmaat erdoor laten. Op andere dagen komen ook het centrum van Amsterdam, Utrecht en Den Haag aan de beurt.

De burgemeester van Eindhoven wil de politie-actie inperken, maar de politiebonden zijn het daar niet mee eens en hopen de beperkingen nog met een kort geding bij de rechter van tafel te krijgen.

Mensen die erdoor willen, krijgen de waarschuwing van de politie mee dat ze "in de gevarenzone'' hun veiligheid niet kan garanderen. De politiebonden willen hiermee druk zetten op hun eisen voor een betere cao en arbeidsomstandigheden. Ze wijzen onder meer op het tekort aan agenten zodat ze niet goed kunnen optreden tegen criminaliteit.

In Eindhoven wordt 's avonds grote drukte verwacht in verband met de voetbalwedstrijd PSV tegen het Wit-Russische BATE. De politie Oost-Brabant heeft overigens aangegeven dat ze daar wel degelijk aanwezig is en toezicht houden.

Burgemeester John Jorritsma wil niet dat de politie-acties het verkeer hinderen. Ook moeten actievoerende agenten goed herkenbaar zijn met aparte hesjes, vindt hij. Dat laatste is altijd het geval volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. Maar het is volgens hem vrijwel onmogelijk om de acties naar behoren uit te voeren en tegelijk het verkeer niet te hinderen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats