Clicky

 
Transport Online - Schiphol spant kort geding aan tegen staking

Schiphol spant kort geding aan tegen staking

Schiphol spant kort geding aan tegen staking
28-08-2018 17:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Schiphol wil met een kort geding tegen de FNV een 24 uursstaking voorkomen door beveiligers op de luchthaven volgende week dinsdag. Dat heeft een woordvoerster van de vakbond laten weten. "We weten nog niet wanneer het is, maar we zien de rechtszaak met vertrouwen tegemoet.''

Schiphol wil op dit moment niet ingaan op de zaak. De luchthaven liet eerder op de dag wel weten dat er een juridische procedure wordt voorbereid. ,,We willen al het mogelijke doen om te zorgen dat reizigers niet de dupe worden'', zei een woordvoerder van de luchthaven.

Vakbond CNV liet weten dat de voorbereidingen voor een staking gewoon doorgaan. "We zijn niet onder de indruk van de dreiging van een kort geding door Schiphol'', zegt de bond.

De staking heeft volgens Schiphol "verstrekkende gevolgen'' voor luchtvaartmaatschappijen en zo'n 200.000 reizigers. "Iedereen die vliegt moet door de securitycontrole. Als dat niet mogelijk is, kun je niet vliegen.''

Een 24 uursstaking door beveiligers op Schiphol zou consequenties hebben voor ongeveer zeshonderd vertrekkende vluchten van KLM, zei een woordvoerder. De luchtvaartmaatschappij zet echter "alle zeilen bij'' om passagiers in te lichten en om te boeken, mocht het tot een staking komen.

De vakbonden zeggen zich van de consequenties bewust te zijn. "Daarom kondigen we de actie ook ruim van tevoren aan. En laten we niet vergeten dat 0 procent loonsverhoging óók grote impact heeft, op ruim 30.000 beveiligers en hun gezinnen'', aldus CNV.

De beveiligers en werkgevers ruziën al tijden over een nieuwe cao voor de branche.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden