Vrachtwagens met giftig aardgascondensaat geblokkeerd bij NAM tijdens actie Code Rood

Vrachtwagens met giftig aardgascondensaat geblokkeerd bij NAM tijdens actie Code Rood [+foto's]
28-08-2018 09:29 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE] | ANP

FARMSUM - Enkele honderden mensen zijn dinsdagochtend begonnen aan een mars richting het Groningse Farmsum (bij Delfzijl). Daar willen ze vrachtwagens met giftig aardgascondensaat de toegang blokkeren van het Tankenpark van de NAM. Het is een protestactie tegen de gaswinning, georganiseerd door actiegroep Code Rood.

"We zijn van plan om de zitblokkade zo lang mogelijk vol te houden en kunnen ook ’s nachts blijven. In het tankenpark wordt aardgascondensaat opgeslagen, een giftig bijproduct van de gaswinning. Het is een cruciaal onderdeel van de gas-infrastructuur. Als de toegang afgesloten wordt, zal dat de gaswinning door de NAM ontregelen en dat is precies onze bedoeling", aldus een woordvoerder.

"Code Rood is een samenwerking van mensen die strijden tegen de fossiele industrie en haar macht", legt de actiegroep op haar website uit. In juni 2017 kwam Code Rood voor het eerst in actie. De klimaatactivisten bezetten toen de kolenoverslag in het Westelijke Havengebied van Amsterdam.

Volgens Code Rood is de blokkade in Farsum "de grootste burgerlijke ongehoorzaamheidsactie tegen de gaswinning in Groningen ooit."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden