Transport Online - Verkeersminister Italië pakt wegbeheerders aan

Verkeersminister Italië pakt wegbeheerders aan

Verkeersminister Italië pakt wegbeheerders aan
27-08-2018 22:53 | Weer en Verkeer | auteur ANP/DPA

ROME - De Italiaanse regering gaat na het instorten van de brug in Genua de licenties van alle wegexploitanten doornemen. Daarbij moeten de private beheerders ook de onderhouds- en moderniseringsmaatregelen voorleggen. Dat heeft verkeersminister Danilo Toninelli maandag tegen het parlement gezegd. Hij noemde het ongeluk, waarbij 43 mensen omkwamen ,,absurd'' en het had volgens hem vermeden kunnen worden.

Toninelli overweegt private tolwegen te nationaliseren. Als voorbeeld noemde hij Nederland. ,,Er zijn andere systemen in Europa die naar onze mening beter functioneren dan het onze. In Duitsland, Nederland en België zijn de snelwegen van de staat en deels gratis. In Italië daarentegen heeft men besloten ze te privatiseren (...) zonder voldoende concurrentie.''

De ingestorte brug in Genua wordt geëxploiteerd door Autostrade per l'Italia, dat in handen is van de familie Benetton. Toninelli verwijt de exploitanten dat ze miljarden hebben opgehaald aan tolgeld, maar dat amper iets is teruggevloeid naar de wegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions