Transport Online - Patholoog trekt woorden over Ivana Smit in

Patholoog trekt woorden over Ivana Smit in

Patholoog trekt woorden over Ivana Smit in
27-08-2018 10:05 | Buitenland | auteur ANP

KUALA LUMPUR - Een Maleisische patholoog heeft maandag haar getuigenis over de doodsoorzaak van het Nederlandse model Ivana Smit ingetrokken, laat advocaat Sébas Diekstra van de nabestaanden weten. Volgens Diekstra zei de vrouw na een reeks kritische vragen in de rechtbank van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur: "Ik wil graag alle meningen die ik de rechtbank heb gegeven terugtrekken.’’

De patholoog had vorige week verklaard dat Smit nog enkele minuten leefde na haar val vanaf een balkon van een appartement op de twintigste verdieping in een flat in Kuala Lumpur. Al haar conclusies over de dood van Smit worden uit haar getuigenis gehaald.

De Nederlandse patholoog Frank van de Goot heeft maandag ook zijn visie gegeven op de doodsoorzaak van de achttienjarige Nederlandse vrouw december vorig jaar. Hij herhaalde wat hij al eerder heeft gezegd, dat hij denkt dat Smit al was overleden voor zij van grote hoogte naar beneden viel. ,,De positie waarin Ivana is aangetroffen, kan worden verklaard als haar lichaam volledig verstijfd naar beneden is gegaan. Haar houding was dusdanig uitzonderlijk dat een ander scenario moeilijker voorstelbaar is.”

Smit overleed nadat ze na een avond stappen met een Amerikaans echtpaar mee naar hun appartement was gegaan. Haar familie gelooft niet dat sprake is van een ongeluk.

De rechtbank in Kuala Lumpur verhoort deze weken tal van betrokkenen om te achterhalen of de dood van de achttienjarige Nederlandse al dan niet een misdrijf is. De getuigen worden onder ede gehoord. Het Amerikaanse echtpaar heeft niet meegewerkt aan de zaak. Zij kwamen niet opdagen op de dag dat ze gehoord moesten worden. Waarschijnlijk wordt het onderzoek deze week afgerond. Het is nog niet duidelijk wanneer er een uitspraak komt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions