Clicky

 
Transport Online - Column Verkeersrecht: In de fout maar toch niet schuldig

Column Verkeersrecht: In de fout maar toch niet schuldig

Column Verkeersrecht: In de fout maar toch niet schuldig
27-08-2018 09:39 | Transport Online | auteur Redactie [FE]

DE WESTEREEN - Chris Klomp is rechtbankverslaggever en volgt wekelijks rechtszaken. Op Transport Online staat hij regelmatig stil bij ernstige ongelukken met vrachtwagens. Wie is er eigenlijk verantwoordelijk? En waar kijken rechters allemaal naar? Waargebeurde verhalen met echte hoofdpersonen die een inkijkje geven in het verkeersrecht.

Deze keer: In de fout maar toch niet schuldig

Het verkeersrecht is geen dode letter op papier. Sterker nog, het houdt wel degelijk rekening met menselijk gedrag en de fouten die ook vrachtwagenchauffeurs kunnen maken. Zo kan het gebeuren dat een chauffeur die een ernstige aanrijding veroorzaakt, daar toch niet verantwoordelijk voor is.

We gaan even terug naar 6 mei 2016, Rotterdam. Vrachtwagenchauffeur Cor rijdt op de Bergsingel en hij moet rechtsaf naar de Schiekade. Er is echter een probleem. Om rechtsaf te slaan heeft hij op een kruising veel te weinig ruimte om de draai te maken als hij keurig in het vak voor rechts gaat staan. De oplossing is simpel. Cor parkeert zijn combinatie op het vak voor rechtdoor en linksaf. Op het fietspad naast de weg staat een fietser te wachten.

Als het verkeerslicht op groen springt, draait Cor, hoewel hij niet in het juiste vak staat, zijn combinatie naar rechts. Hij ziet daarbij de fietser over het hoofd die deels onder zijn vrachtwagen verdwijnt. De onfortuinlijke vrouw breekt een schouderblad en houdt een nekhernia over aan het incident.

Lees hier verder!

Foto's

 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • Van Keulen
  Van Keulen
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden