Transport Online - Rijn bij Lobith op laagste stand ooit

Rijn bij Lobith op laagste stand ooit

Rijn bij Lobith op laagste stand ooit
26-08-2018 18:45 | Algemeen | auteur ANP

LELYSTAD - De Rijn heeft zaterdag bij Lobith op de allerlaagste stand ooit gestaan. Rijkswaterstaat berekende een daggemiddelde van 6,87 meter boven NAP, aldus een woordvoerder zondag. De laagste stand ooit tot nu toe dateerde uit 2011 en was 6,89 meter boven NAP. Het daggemiddelde van de waterstand wordt berekend door elke tien minuten te peilen hoeveel water er in de rivier staat.

Het Gelderse Lobith ligt op de grens met Duitsland. Het heeft weliswaar in Duitsland vrijdagavond en zaterdag ook hard geregend, maar het duurt drie tot vier dagen voor dat extra water Nederland bereikt. Rijkswaterstaat verwacht daarom dat het waterpeil de komende dagen zal stijgen. Daarna wordt weer een daling voorzien, omdat er de komende week weinig regen valt in Duitsland en Zwitserland.

De binnenvaart leidt al weken schade door de lage waterstand in de grote rivieren. Ze kunnen veel minder vracht vervoeren. In de Waalbocht bij Nijmegen lopen schepen aan de bodem. Rijkswaterstaat geeft daarom sinds vorige week voor het eerst voor de Waal extra peilingen door, zodat schippers eventueel een andere route van en naar Duitsland kunnen kiezen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen