Agent doodgeschoten in Spa

Agent doodgeschoten in Spa
26-08-2018 10:14 | Buitenland | auteur ANP

SPA - Een Belgische agent (38) is in de nacht van zaterdag op zondag doodgeschoten in de Belgische gemeente Spa (provincie Luik). De politie zoekt met man en macht naar de dader of daders. De autoriteiten hebben onder meer een politiehelikopter ingezet om te helpen bij de zoektocht.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat de politie reageerde op een melding over een ruzie. Vervolgens zou zijn geschoten vanuit een voertuig. Bronnen hadden eerder aangegeven dat de schietpartij plaatsvond tijdens een verkeerscontrole.

De autoriteiten riepen na de schietpartij nog een traumahelikopter op, maar de hulp mocht niet meer baten. Minister Jan Jambon (Binnenlandse Zaken) heeft zijn medeleven betuigd. "Dramatisch voorval in Spa. Mijn diepste medeleven met de nabestaanden van de overleden politieman en alle steun aan zijn collega’s van de lokale politie'', schreef de bewindsman op Twitter.

Op het nabijgelegen circuit van Spa-Francorchamps wordt zondag de Grote Prijs van België gehouden. Max Verstappen wordt tijdens de Formule 1-race gesteund door naar schatting 80.000 landgenoten op de tribune.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden