Clicky

 
Transport Online - Scania’s op LNG en HVO voor Snel Logistic Solutions

Scania’s op LNG en HVO voor Snel Logistic Solutions

Scania’s op LNG en HVO voor Snel Logistic Solutions
24-08-2018 13:48 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NEDER-OVER-HEEMBEEK(B) - Snel Logistic Solutions heeft bij Scania vier 410 pk LNG-trekkers en acht LZV-voertuigen besteld die op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) gaan rijden. Daarmee wil het bedrijf de CO2-uitstoot van zijn vloot terugdringen. “Want duurzaamheid is voor ons echt belangrijk”, zegt bedrijfsleider Gert Snel.

Snel Logistic Solutions is als logistieke dienstverlener vooral actief in de Fast Moving Consumer Goods (FMCG), de chemie, het grootvolumevervoer en het maatwerk. Het bedrijf heeft drie vestigingen in de Benelux (Deinze, Ham en Weert) met 60.000 m2 magazijn en eigen werkplaatsen voor de 150 voertuigen, waarvan een op drie ’s nachts rijdt.

Het bedrijf heeft al vrachtwagens op LNG (vloeibaar aardgas) en ecocombi’s rijden maar wil het aantal milieuvriendelijke voertuigen nog uitbreiden. “De wagens op vloeibaar aardgas zetten we in voor lokale distributie”, zegt Gert Snel. “We hebben er vier jaar ervaring mee en zijn er behoorlijk positief over. Intussen is de techniek verder geëvolueerd en de testen met de nieuwe wagens (Scania LNG met 410 pk) vielen erg mee. De motoren hebben een hoger koppel en ze zijn nu ook combineerbaar met Opticruise. De retarder komt in de plaats van de motorrem.”

Met de aanschaf van acht Scania G 450 6x2 vrachtwagens die via een dolly kunnen worden gekoppeld aan een trailer breidt Snel Logistic Solutions zijn vloot van Lange en Zware Vrachtwagens (LZV) verder uit. “Met de uitbreiding van het proefproject in Vlaanderen en Wallonië kunnen we die inzetten op de grote trafieken”, zegt Gert Snel. “Zo hebben we een traject in Wallonië van Spa tot Lessines. Die LZV’s rijden continu, ook ’s nachts.” Het bedrijf koos voor de configuratie met een vaste vrachtwagen omdat die ook kan worden gekoppeld aan een aanhangwagen.

De trucks worden aangedreven door de zuinige 13-liter SCR-only motor van 450 pk die ook werkt op honderd procent HVO; een nieuwe vorm van biodiesel die de CO2 uitstoot met zo’n 90 procent terug kan dringen. “We bieden de klanten vanaf nu dus de mogelijkheid om de wagens op deze milieuvriendelijke brandstof te laten rijden. HVO is een afvalproduct, maar het is nog wel 40 % duurder dan diesel. Het grote voordeel van deze techniek is dat je zonder problemen kan overschakelen naar gewone diesel.”

De voordelen van de LZV of ecocombi zijn intussen bekend. Met een totaalgewicht van 60 ton heb je een veel groter laadvermogen dan met een 40 ton combinatie. “Het verbruik ligt 30 procent hoger maar omdat je meer vracht kan verplaatsen daalt de CO2-uitstoot met 20 procent.”

Voor de aanschaf van de voertuigen doet Snel Logistic Solutions beroep op Scania Finance. “Die hebben een mooie waaier aan diensten”, zegt Gert Snel. “Daar zijn we heel tevreden over.”

Foto's

 • Wezenberg
  Wezenberg
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions