Clicky


Alonso: diverse keren benaderd door Red Bull

Alonso: diverse keren benaderd door Red Bull
23-08-2018 19:47 | Sport | auteur ANP/RTR

SPA-FRANCORCHAMPS - Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso heeft eerder deze maand een aanbod van Red Bull afgeslagen om bij de renstal teamgenoot te worden van Max Verstappen. Dat onthulde de 37-jarige Spanjaard op het circuit van Spa-Francorchamps waar zondag de Grote Prijs van België wordt verreden. Hij zei er ook nog bij dat het niet de eerste keer was dat Red Bull hem dit jaar had benaderd.

Volgens de Formule 1-coureur van McLaren zocht Red Bull contact met hem kort nadat de Australiër Daniel Ricciardo begin deze maand zijn verrassende overstap komend jaar naar Renault had aangekondigd. Alonso op zijn beurt liet daarna weten dat hij de koningsklasse van de autosport na dit seizoen voor gezien houdt.

"Van één van de drie topteams heb ik dit jaar meerdere keren een aanbieding gekregen. Of het Red Bull was en als vervanger van Ricciardo? Ja'', bekende Alonso.

Teambaas Christian Horner van Red Bull weersprak de pikante uitlatingen van Alonso op luchtige wijze. "Ik heb enorm veel respect voor Fernando, hij is een fantastische coureur, maar overal waar hij komt heeft hij de neiging om een beetje chaos te veroorzaken. Ik weet niet of het voor ons team goed zou zijn als Fernando erbij zou komen. We investeren liever in jongeren dan in een rijder die duidelijk aan het einde van zijn loopbaan zit.''

Verstappen krijgt komend jaar de Fransman Pierre Gasly (22) als ploeggenoot bij Red Bull.