Clicky

 
Transport Online - Waslijst aan overtredingen levert chauffeur boete van 8.500 euro op [+foto's]

Waslijst aan overtredingen levert chauffeur boete van 8.500 euro op

Waslijst aan overtredingen levert chauffeur boete van 8.500 euro op [+foto's]
23-08-2018 18:51 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

STABROEK(B) - De politie heeft begin deze week een controle gehouden gericht op vrachtverkeer. In totaal werden vijftien vrachtwagens gecontroleerd in het Belgische Stabroek. Eén chauffeur kreeg een boete van 8.500 euro omdat hij, volgens de politie, 'een waslijst aan overtredingen' had.

Zo had de chauffeur 41 inbreuken op de verkorte dagelijkse rusttijd, dat kostte hem 2255 euro, hij had een overschrijding van de dagelijkse rusttijd, ritten van meer dan vijftien uur daar kreeg hij een boete van 1925 euro voor. Daarnaast een overschrijding van de maximale ononderbroken rijtijd, een boete van 264 euro. Hij had een verlopen keuring (900 euro boete) en de trekker mocht geen trailer meer trekken.

Hij had geen ladingzekering en de algemene staat van de trailer was slecht; roest, gaten in de wand, slechte banden en de achterdeuren sloten slecht. Ook ontbrak er reservepapier in de printer van de tachograaf. Al met al leverde hem dat in totaal 8500 euro aan boetes op en zijn trekker met oplegger werden in beslag genomen.

Naast deze fikse boete kregen drie andere chauffeurs boetes voor beschadigde dan wel ontbrekende spanbanden (350 euro, 2x) en het overschrijden van de maximale ononderbroken rijtijd (99 euro).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions