'Weer duizenden banen bij Siemens op de tocht'

'Weer duizenden banen bij Siemens op de tocht'
23-08-2018 17:54 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse industrieconcern Siemens schrapt de komende jaren mogelijk nog eens 20.000 banen. Dat meldt het Duitse zakenblad Manager-Magazin. Vooral mensen op administratieve functies zouden in een nieuwe ontslagronde moeten vrezen voor hun baan.

Het zou betekenen dat circa 5 procent van de medewerkers van Siemens zijn baan zou verliezen. Momenteel telt het bedrijf 380.000 werknemers. De afgelopen tijd sneed het bedrijf wel vaker in zijn personeelsbestand. Het bedrijf verkocht onder meer de fabriek in Hengelo.

Het concern maakte onlangs bekend dat het zich in de toekomst vooral wil richten op fabriekssoftware en energiedistributie. De huidige vijf operationele divisies van Siemens moeten worden teruggebracht tot drie. Verder mikt het bedrijf op een samenwerking voor zijn kwijnende gasturbine-divisie, mogelijk met een Chinese partner.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden