Transport Online - Oud-captain No Surrender Kuipers niet vrij

Oud-captain No Surrender Kuipers niet vrij

Oud-captain No Surrender Kuipers niet vrij
23-08-2018 14:14 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Oud-No Surrender-voorman Kuipers (53) mag nog niet naar huis. De man uit Emmen zit sinds december vast op verdenking van onder meer afpersing en het leiden van een criminele organisatie. De straf die hij daarvoor kan krijgen is minimaal twaalf jaar. Ook is volgens de rechtbank de kans aanwezig dat Kuipers opnieuw in de fout gaat.

Begin juli legde Kuipers zijn functie als ‘World Captain’ neer en is hij geen lid meer van de motorclub. Dit was voor zijn advocaat Roy van der Wal een reden om opnieuw de rechtbank te vragen Kuipers voorlopig op vrije voeten te stellen. Vergelijkbare medeverdachten zoals Klaas Otto en Rico R. zijn inmiddels vrij en dat zou ook voor Kuipers moeten gelden, zei Van der Wal.

Alleen Kuipers en Theo ten V. (54) uit Klazienaveen zitten nog vast in het proces tegen de leiders van de motorclub. De volgende pro formazitting is 17 september. Dan wordt mogelijk ook de datum voor de inhoudelijke behandeling bekend gemaakt.

Kuipers zei tegen de rechters dat hij de rest van zijn leven niets meer met een motorclub te maken wil hebben. ,,Mijn enige club is voortaan mijn familie.” Kuipers kan bij een vrijlating aan de slag als allround vertegenwoordiger, maar die baan moet nog even wachten.

De advocaat van Kuipers zei af te zien van een hoger beroep tegen de afwijzing van het schorsingsverzoek. Eerder had hij gezegd wel in beroep te zullen gaan, maar zijn cliënt wil toch de pro-formazitting in september afwachten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions