Clicky

 
Transport Online - Facebook verwijdert app 'myPersonality' om misbruiken data

Facebook verwijdert app 'myPersonality' om misbruiken data

Facebook verwijdert app 'myPersonality' om misbruiken data
23-08-2018 14:06 | Buitenland | auteur ANP

MENLO PARK - Facebook heeft een quizje verwijderd van het netwerk omdat het mogelijk de gegevens van ongeveer vier miljoen gebruikers heeft misbruikt. Het gaat om myPersonality, dat vooral voor 2012 actief was. Gebruikers konden vragen beantwoorden over hun persoonlijkheid. Dat werd gecombineerd met persoonlijke informatie, waarna mensen een soort psychologische profiel van zichzelf kregen.

Facebook zegt dat het myPersonality wilde onderzoeken, maar dat de mensen achter de app daar niet aan wilden meewerken. ''Ook was het duidelijk dat ze informatie deelden met onderzoekers en bedrijven, met beperkte beschermingen'', aldus Facebook.

Het platform heeft de laatste maanden duizenden apps onderzocht. Daarvan werden meer dan vierhonderd geschorst vanwege mogelijk misbruik van data.

myPersonality is in 2007 gemaakt door een onderzoeker van de universiteit van Cambridge. Het is niet bekend of er een verband is met het grote privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Dat bedrijf, dat ook is gelieerd aan de prestigieuze universiteit, kreeg de persoonlijke informatie van 87 miljoen Facebookgebruikers in handen. Die gegevens zouden zijn gebruikt voor gerichte advertenties in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en het Britse brexitreferendum.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions