Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur die van Morandi-brug stortte en overleefde: 'Ik ben opnieuw geboren' [+foto's&video]

Vrachtwagenchauffeur die van Morandi-brug stortte en overleefde: 'Ik ben opnieuw geboren'

Vrachtwagenchauffeur die van Morandi-brug stortte en overleefde: 'Ik ben opnieuw geboren' [+foto's&video]
23-08-2018 11:50 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GENUA - "Ik ben voor de tweede keer geboren!" Dat zegt de 46-jarige Tsjechische vrachtwagenchauffeur Martin Kučera. Hij ontsnapte aan de dood toen hij met zijn vrachtwagen naar beneden stortte toen op dinsdag 14 augustus de Morandi-brug in het Italiaanse Genua instortte. Hij hield er enkel een paar gebroken ribben, een gebroken neus en een paar kneuzingen aan over. Dat vertelt hij in een interview.

Een aantal toevalligheden leidde hem naar de 'horror-brug'. Een ander toeval redde zijn leven. "Plotseling zag ik de weg voor me wegdraaien en dacht: ik ga dood. Doe het maar snel en laat me niet lijden", zei de chauffeur die woensdag uit het ziekenhuis werd ontslagen.

Toen de brug instortte was het eerst ijzig stil. "Ik ben de hele tijd bij bewustzijn geweest. Ik voelde mijn armen en benen goed. Ik bloedde dus ik veegde het met een handdoek weg. Plotseling hoorde ik stemmen dus ik probeerde te zwaaien om te laten weten dat ik nog leefde", gaat hij verder. Twee uur later lag hij in het ziekenhuis.

Toen hij aankwam in het ziekenhuis had hij helemaal niets maar wilde graag contact maken met zijn dierbaren om te laten weten dat hij in orde was. "Ik was twee dagen volledig naakt en mijn telefoon lag nog in de cabine van mijn vrachtwagen. Dus leenden ze me een telefoon. Ik belde mijn baas om de telefoonnummers op te vragen. Ze huilden toen ik vertelde van het ongeluk maar waren blij dat ik nog in leven bleek te zijn."

Hoewel Martin veel door Italië rijdt was het zijn eerste keer over de Morandi-brug. "Normaal rijd ik ergens anders maar de navigatie stuurde me deze kant uit. Ik dacht: ik heb genoeg tijd en keek wat rond naar de haven en het vliegveld." Ten tijde van de instorting van de brug had Martin al lang en breed over de brug kunnen zijn als hij niet net even een lange pauze had genomen. "Vlak voor Genua nam ik even verplichte rust. Ik stond er een uur in plaats van drie kwartier. Had ik na drie kwartier vertrokken dan was ik al lang en breed over de brug geweest ten tijde van het instorten", vertelt Martin.

Martin is werkzaam voor Sped-It. Hij is al vrachtwagenchauffeur vanaf 1995. Zijn baas gunt hem voorlopig nog rust. "Nu kijk ik alleen maar uit naar televisie kijken met een biertje erbij. Zodra ik weer in staat ben ga ik weer aan het werk", lacht de chauffeur.

Klik hier voor meer foto's.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats