Klaas Otto wil uitstel rechtszaak

Klaas Otto wil uitstel rechtszaak
23-08-2018 10:08 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - Oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender wil uitstel van de rechtszaak tegen hem. Otto heeft aangifte gedaan tegen het rechercheteam dat onderzoek tegen hem deed en zijn voormalige aanklager. Volgens zijn advocaat Sanne Schuurman moet eerst de uitkomst van die onderzoeken worden afgewacht, voor de zaak verder kan gaan. Naar zijn zeggen voelt Otto zich slachtoffer van een "hetze" tegen hem.

Otto heeft vorige maand aangifte gedaan tegen het rechercheteam dat onderzoek naar hem deed, onder meer voor smaad en laster en omdat zij getuigen zouden beïnvloeden. Volgens Schuurman heeft de recherche op intimiderende wijze getuigen benaderd, onder wie familie van Otto. Ook zou er geld zijn geboden voor getuigenissen.

Otto heeft ook aangifte gedaan tegen voormalig officier van justitie Greetje Bos, vanwege schending van het ambtsgeheim. In de aanloop naar de zaak werd de motorclub-oprichter verdacht van het beramen van een aanslag op zijn voormalige aanklager Bos, maar daar wordt hij wegens onvoldoende bewijs nu niet meer voor vervolgd. Zij is inmiddels geen officier van justitie meer.

De vijftigjarige Otto uit Bergen op Zoom wordt verdacht van onder meer witwassen, afpersing en bedreiging. Voor de rechtszaak heeft de rechtbank in Breda vijf zittingsdagen uitgetrokken.

De rechter besluit later donderdag of de zaak doorgaat of, opnieuw, wordt uitgesteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden