Transport Online - Cabinepersoneel Ryanair dreigt met staking

 


Cabinepersoneel Ryanair dreigt met staking

Cabinepersoneel Ryanair dreigt met staking
22-08-2018 20:32 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DUBLIN - Het overgrote deel van de 83 cabinemedewerkers van Ryanair werkzaam op Eindhoven Airport is bereid te gaan staken voor betere arbeidsvoorwaarden. Ze stemden woensdag tijdens twee aparte ledenvergaderingen van vakbond FNV in met het sturen van een ultimatum met eisen aan hun werkgever. Er volgen acties als Ryanair niet over de brug komt.

In heel Europa leeft al tijden grote onvrede onder zowel cabinepersoneel als piloten van Ryanair over de slechte arbeidsvoorwaarden. De piloten legden al het werk neer. Eind juli werd er in vier Europese landen eveneens door cabinemedewerkers gestaakt. Het Nederlandse cabinepersoneel deed toen nog niet mee, omdat FNV nog in onderhandeling was met Ryanair over betere arbeidsvoorwaarden. Eind vorige week zijn die gesprekken geklapt.

FNV wil het ultimatum komende week de deur uit doen. Een speciaal actiecomité van de bond moet nog bepalen op welk moment Ryanair uiterlijk aan de eisen van het cabinepersoneel tegemoet moet komen. Ook zal het actiecomité besluiten over hoe de acties er dan precies uit komen te zien.

Arbeidsvoorwaarden

Ongeveer 70 procent van de cabinemedewerkers van Ryanair in Eindhoven is lid van FNV. Dertig medewerkers zijn direct in dienst bij de maatschappij. De rest komt via uitzendbureaus Crewlink en Workforce.

De vakbond heeft veel klachten over de arbeidsvoorwaarden. Zo zou het cabinepersoneel bij Ryanair slecht betaald krijgen, en dan ook nog eens alleen voor de gewerkte uren in het vliegtuig. Ook de uren die medewerkers langer moeten werken als gevolg van een storing of vertraging worden niet vergoed, aldus FNV.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden