Vrachtwagenchauffeur beschoten op Duitse A28

Vrachtwagenchauffeur beschoten op Duitse A28
22-08-2018 18:51 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

OLDENBURG - Gisteravond, dinsdag 21 augustus, rond 18:25 uur is een 60-jarige vrachtwagenchauffeur op de Duitse A28 ter hoogte van Oldenburg in de richting van Leer mogelijk beschoten. Zijn voorruit, precies voor zijn gezicht, is beschadigd geraakt.

Op hetzelfde moment zag hij een manspersoon op een brug over de snelweg lopen met, volgens hem, een pistool in de hand. De man liep te voet in de richting van de Neuenkrugerstrasse.

De 60-jarige Britse chauffeur, afkomstig uit Marlow, reed na het incident direct naar een parkeerplaats en belde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam zagen ook zij het gat in het voorruit van de vrachtwagen.

Ondanks een uitgebreide zoekactie van de politie, met onder meer een politiehelikopter, is de verdachte niet gevonden.

De voortvluchtige zou een man moeten zijn met donker haar en een normaal postuur. Hij droeg een donkere top en een lichte broek.

De politie sluit niet uit dat de verdachte gericht geschoten heeft op de vrachtwagen. 

Mensen die informatie over het incident, de voortvluchtige of andere relevante informatie hebben, worden verzocht om met de politie Oldenburg te bellen: vanuit Nederland +49 (0)441-7904115.

De politie onderzoekt momenteel drie gevallen waarin automobilisten de afgelopen weken schade aan een zijruit van hun voertuig hebben gemeld.

De incidenten vonden plaats op 29 juli (11:00 uur), op 6 augustus (00:00 uur) en 16 augustus 2018 (11:30) tussen Oldenburg AK-Nord en AK Oldenburg-Ost op de A28. Bij inspectie werd bij een van de voertuigen een gaatje in een ruit gevonden en brak bij twee andere auto's tijdens het rijden de zijruit. Alle inzittenden bleven ongedeerd.

Of er een verband bestaat tussen deze incidenten heeft de politie nog in onderzoek.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden