Clicky


Scania herstart de productie en verkoop van V8 motoren

Scania herstart de productie en verkoop van V8 motoren
22-08-2018 17:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BREDA - Scania is gestart met het uitdagende proces om de backorders van V8 truck-, industrie- en scheepsmotoren weg te werken. Deze backorders zijn ontstaan na een leverings- en orderstop als gevolg van een uitgebreide staking bij een van Scania’s leveranciers.

“Dit is zo mogelijk de vervelendste ontregeling in leveranties die ons bedrijf in tientallen jaren heeft meegemaakt,” zegt Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks. “Ik wil echt onze klanten bedanken voor hun geduld en begrip gedurende deze lastige periode. Wij bij Scania doen er nu alles aan om zo snel mogelijk weer een normale situatie te bereiken en de wereldwijde leveringen van V8 trucks en motoren weer op te starten.”

Scania heeft zich nu verzekerd van een kleine, maar stabiele aanlevering van motorblokken die de basis vormt van de V8’s die in Södertälje, Zweden worden gebouwd. Productieverstoringen van deze omvang creëren echter allerlei logistieke uitdagingen en het zal enige tijd kosten om de backorders geheel weg te werken.

“Er zullen nog enige weken onzekerheden zijn voordat we het gehele plaatje compleet hebben en weer kunnen werken aan het opbouwen van ons orderboek,” bevestigt Vlaskamp. “Maar we zijn weer gestart en zullen het geleidelijk verder uitbouwen om gedurende de komende maanden weer een betrouwbare levering te kunnen garanderen. We zullen ook geleidelijk aan weer nieuwe orders gaan verwerken. Deze hele situatie ontstond toen we juist zeer hoge productievolumes van de nieuwe V8 motoren hadden en dan is het extra pijnlijk om Scania’s trouwste klanten te moeten teleurstellen.”

De V8 motoren voor Scania’s nieuwe truckgeneratie en voor de industrie- en scheepsmotoren worden gebouwd in Södertälje. De truckmotor is er in vier verschillende versies met vermogens van 520 tot 730 pk, en meer dan 1.150 pk voor de scheepsmotoren. Scania’s eerste V8 motor werd geïntroduceerd in 1969 en de legendarische motor wordt volgend jaar 50 jaar oud.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions