Clicky

 
Transport Online - Migranten chaos in Ouistreham; 'autoriteiten moeten ingrijpen'

Migranten chaos in Ouistreham; 'autoriteiten moeten ingrijpen'

Migranten chaos in Ouistreham; 'autoriteiten moeten ingrijpen'
22-08-2018 10:48 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

OUISTREHAM(F) - De Britse Road Haulage Association (RHA) beschuldigt de Franse autoriteiten ervan dat ze nog steeds niet genoeg doen om transporteurs te beschermen die naar Ouistreham rijden, in de buurt van Caen. Al maanden worden de chauffeurs lastig gevallen door migranten. Ze proberen massaal op vrachtwagen te klimmen om zo richting Groot-Brittannië te komen.

Volgens RHA-voorzitter Richard Burnett is het een chaos in het kleine havenplaatsje aan de Franse kust. Vrachtwagenchauffeurs worden zeven dagen per week vierentwintig uur per dag bedreigd als ze de haven binnenrijden en de situatie wordt met de dag slechter.

RHA-leden melden al dat tientallen migranten langs de route richting de haven staan klaar om op en in vrachtwagen te klimmen.

"Het laat duidelijk zien hoe wanhopig deze mensen zijn om het Kanaal over te steken en de gemakkelijkste manier is achterop een vrachtwagen," zegtRichard Burnett.

"De politie kan weinig doen. De Franse autoriteiten moeten grip krijgen op deze crisis en snel, voordat een van deze pogingen eindigt in een tragedie - voor een migrant of voor een vrachtwagenchauffeur die gewoon zijn werk wil doen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions