Tijd dringt voor megafusie Linde en Praxair

Tijd dringt voor megafusie Linde en Praxair
22-08-2018 10:00 | Financieel | auteur ANP/DPA

MÜNCHEN - De tijd begint te dringen voor de producenten van industriële gassen Linde en Praxair om hun geplande fusie ter waarde van 45 miljard dollar af te ronden. De bedrijven hebben nog een slordige twee maanden de tijd om het project te voltooien, maar antitrustautoriteiten liggen dwars.

Volgens het Duitse Linde moeten mogelijk meer onderdelen worden afgestoten dan gepland. Daarmee komt qua omzet de bovengrens van de afgesproken desinvesteringen in zicht. De bedrijven spraken eerder af onderdelen af te stoten tot maximaal 3,7 miljard euro aan omzet, of 1,1 miljard euro aan bedrijfsresultaat.

Linde en het Amerikaanse Praxair zijn met mededingingsautoriteiten in gesprek over hoe aan de gestelde voorwaarden kan worden voldaan. De fusie moet volgens de regels voor 24 oktober zijn voltooid.

De Europese Commissie ging eerder deze week onder voorwaarden akkoord. Het is wachten op groen licht in de VS, Brazilië, Argentinië, India en China. De zorg bestaat dat de megafusie de concurrentie op de markt voor industriegassen, medische gassen, specialistische gassen en helium danig zou belemmeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden