Bemiddelaar aangesteld in conflict KLM en piloten

Bemiddelaar aangesteld in conflict KLM en piloten
21-08-2018 17:18 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - KLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict. De bemiddelaar heeft tot 6 september om dit te voor elkaar te krijgen, maakt pilotenvakbond VNV bekend. Wie deze taak krijgt, zegt de bond niet.

De bond kondigde vrijdag nog aan actie te gaan voeren voor een betere cao. De piloten vinden dat KLM in haar laatste cao-bod te weinig tegemoetkomt aan hun eisen voor betere werk- en rusttijdenregelingen. Met het aanstellen van een bemiddelaar onderneemt de VNV naar eigen zeggen een ultieme poging om stakingen te voorkomen.

Volgens de VNV is op dit moment nog een "crisis- en herstel-cao'' van kracht waarmee KLM een aantal lastige jaren door is gekomen. Nu de luchtvaartmaatschappij er weer beter voor staat, vinden ze het tijd voor betere arbeidsvoorwaarden en minder werkdruk.

Ook bij het Franse deel van Air France-KLM dreigen weer stakingen, nu de luchtvaartcombinatie in Ben Smith een nieuwe topman heeft gevonden. Vakbond CGT noemde acties vorige week onvermijdelijk als de Canadees niet op looneisen van Air France-personeel ingaat.

De Franse vliegmaatschappij kampte het afgelopen voorjaar met een lange reeks stakingen, die het bedrijf honderden miljoenen kostten. Smiths voorganger Jean-Marc Janaillac trad in mei af wegens het cao-conflict. In de afwezigheid van een topbestuurder schortten de bonden hun acties op.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden