Transport Online - Nieuwe Volvo FM voor 90-jarige Geert Damen Veetransport

Nieuwe Volvo FM voor 90-jarige Geert Damen Veetransport

Nieuwe Volvo FM voor 90-jarige Geert Damen Veetransport
21-08-2018 10:10 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OHÉ EN LAAK - Een mijlpaal voor Wim en Geert Damen uit Ohé en Laak: hun veetransportbedrijven bestaan 90 jaar. Geert Damen nam in het jubileumjaar een nieuwe Volvo FM in gebruik die werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim in Weert.

Wim en Geert Damen zijn neven. Opa Graad begon het bedrijf in 1928, hetzelfde jaar waarin de eerste Volvo-truck werd gebouwd. Daarmee is Damen een van de oudste veetransporteurs van Nederland. Herman en Harrie Damen, de vaders van Geert en Wim, splitsten op enig moment het bedrijf. Geert en Wim Damen zijn nu, afzonderlijk van elkaar, actief als Transportbedrijf Geert Damen en Wim Damen Veetransport.

Geert Damen richt zich voornamelijk op rundveetransport; Wim Damen is gespecialiseerd in vervoer van biggen en varkens. Betrouwbaar, kwaliteit leveren, degelijk en loyaal. Die kernwaarden noemen Wim en Geert Damen om hun bedrijven te omschrijven. “Dit werk moet je liggen”, zegt Geert Damen. “En je moet met vee om kunnen gaan”, vult Wim Damen aan.

Veilig vervoer van dieren is een belangrijk onderdeel van het werk. Het wagenpark van Geert Damen bestaat uit vijf trucks. Eerder dit jaar nam hij een nieuwe Volvo FM 6x2 Globetrotter met 410 pk motorvermogen in gebruik. Deze werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim. “De truck bevalt honderd procent. De Volvo I-Shift-versnellingsbak en Volvo Dynamic Steering zijn grote pluspunten in ons werk. De truck stuurt nog lichter en dankzij Volvo I-Shift trekt de truck in een vloeiende beweging op. Dat is ook prettig voor de dieren.”

De truck is voorzien van een gestuurde naloopas, die het voertuig zeer wendbaar maakt. “Dat komt bijvoorbeeld goed van pas op de soms smalle wegen van en naar agrarische bedrijven”, zegt Geert Damen.

De vloot van Wim Damen, die zijn bedrijf samen met zonen Bauke en Jespen runt, bestaat uit twee trucks. Zij transporteren biggen en varkens voornamelijk binnen Nederland, België en Duitsland. Af en toe rijden zij naar Kroatië, Slovenië en Oostenrijk. Damen rijdt al sinds hij het bedrijf in ’87 overnam met Volvo-trucks. Hij is enthousiast over de vele extra’s die het rijcomfort en de veiligheid vergroten. “Neem Adaptive Cruise Control. Het is tegenwoordig zo druk op de weg en dan helpt Adaptive Cruise Control om veilig te rijden.”

Wim en Geert Damen zijn beiden klant bij Nebim Weert. Geert Damen: “Daar ben ik helemaal tevreden over. Ze leveren kwaliteit en komen afspraken na.” Wim Damen sluit zich daarbij aan: “Ze staan altijd klaar als er iets is.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions