Transport Online - Dodental brugramp Genua loopt verder op

Dodental brugramp Genua loopt verder op

Dodental brugramp Genua loopt verder op
18-08-2018 10:04 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GENUA - [update 13:00 uur] Italiaanse reddingswerkers hebben onder het puin van de ingestorte brug in Genua het lichaam gevonden van een 30-jarige man. Dat meldt de Italiaanse staatsomroep RAI. Het aantal doden is hiermee gestegen tot 42. Het dodental was nog niet officieel, omdat de lichamen nog niet zijn geïdentificeerd.

Eerder vonden hulpdiensten nog drie doden onder het puin. De gevonden slachtoffers zijn een negenjarig meisje en haar ouders. 

De auto waarin de drie zich bevonden, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in het puin van de Morandi-brug gevonden. Het voertuig lag volledig geplet onder een groot betonnen blok dat deel uitmaakte van een van de pilaren van de brug.

Dinsdag stortte de cruciale verkeersbrug in en vielen tientallen auto's circa 45 meter naar beneden en kwamen in het riviertje de Polcevera of op de oevers tussen brokstukken van de brug terecht. De uit de jaren zestig stammende 1,2 kilometer lange brug overspande een spoorwegcomplex, een industrieterrein en woonwijken.

Zaterdag is uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Om 11.30 uur wordt voor een deel van de slachtoffers een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Volgens berichten in de media blijven sommige nabestaanden weg uit woede tegen de overheid die in hun ogen nalatig is geweest.

De Italiaanse wegbeheerder Autostrada, verantwoordelijk voor het onderhoudt van de snelweg in Genua, geeft zaterdagmiddag een persconferentie. Topmannen van het bedrijf zullen dan met initiatieven komen om nabestaanden en geëvacueerde mensen te helpen. Ongeveer zeshonderd mensen moesten na het instorten van de brug hun huizen en appartementen verlaten. De gebouwen, waarvan sommige onder de brug staan, moeten volgens de autoriteiten worden gesloopt. Het is de eerste openbare bijeenkomst die de wegbeheerder houdt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen