Clicky


 


Westland krijgt misschien toch 'Polenhotel'

Westland krijgt misschien toch 'Polenhotel'
17-08-2018 10:49 | Binnenland | auteur ANP

NAALDWIJK - Westland krijgt misschien toch een hotel voor arbeidsmigranten. De gemeenteraad was in allerijl teruggeroepen om nieuwe regels aan te nemen om dat tegen te gaan. Die regels gingen vrijdag in. Maar woensdagavond laat heeft iemand nog een vergunning aangevraagd voor een 'Polenhotel'. Die aanvraag is gedaan onder de oude regels en moet dus in behandeling worden genomen. "Dit is precies wat we hadden willen voorkomen'', laat de gemeente vrijdag weten na een bericht van Omroep West.

De gemeente Westland wil niet zeggen wie de vergunning heeft aangevraagd en wat de plannen precies zijn. "Maar waar het allemaal om begonnen is, dat er geen aanvragen meer binnen zouden komen, is niet helemaal gelukt'', zegt een woordvoerster van burgemeester Agnes van Ardenne. Of dit betekent dat het terugroepen van de raad averechts heeft gewerkt, wil ze echter niet concluderen. "Het besluit moest genomen worden. En het is niet gezegd dat deze aanvraag niet sowieso zou zijn gekomen.''

De gemeente had onlangs ontdekt dat er een gat zat in de regels voor industrieterrein Honderdland in het dorp Maasdijk. Het was mogelijk om er 2000 arbeidsmigranten te huisvesten. Ongewenst in zo'n dorp, vond de gemeente. Daarom nam de gemeenteraad achter gesloten deuren nieuwe regels aan. Het gaat om een zogeheten voorbereidingsbesluit. Dat betekent dat een bepaald gebied 'op slot' wordt gezet en dat er tijdelijk geen nieuwe projecten mogelijk zijn, totdat de regels definitief zijn vastgesteld.

Dat besluit is mogelijk uitgelekt. Het gemeentebestuur zegt het te betreuren dat "alle informatie uit de besloten raadsvergadering vroegtijdig naar buiten is gekomen''. Of er een onderzoek naar het lek komt, is nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats