Extreem druk in Leeuwarden door De Reuzen

Extreem druk in Leeuwarden door De Reuzen [+foto's]
17-08-2018 10:23 | Binnenland | auteur Redactie [FE] | ANP

LEEUWARDEN - Lang hebben ze er in Leeuwarden naar uitgekeken en nu komen ze dan eindelijk: de drie reuzenpoppen van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe. Hun wandeling door de stad moet een van de hoogtepunten van het evenement Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa worden.

Vrijdagochtend is het al vroeg druk. Treinen zitten overvol en slaan al perrons over omdat er niemand meer bij kan. Ook bij stations in omliggende dorpen is het een drukte van belang. De politie adviseert al om niet te parkeren bij sommige treinstations.

Ook in de stad zelf zijn er al veel mensen op de been, getuige de foto's op sociale media.

De Duiker is met 11 meter hoogte het spektakelstuk. De pop is 3 ton zwaar en er zijn veertig mensen nodig om hem 2 kilometer per uur te laten afleggen. Het Kleine Reuzenmeisje is 5,5 meter hoog en De Xolo-hond 3 meter.

Verschillende keren bewegen ze zich voort door de Friese hoofdstad: op vrijdag, zaterdag en zondag. Tijdens die wandeling wordt het verhaal verteld van De grote schaats in het ijs. Daarin gaat een meisje op zoek naar haar vader, een duiker, daarbij geholpen door de hond Xolo.

De poppen van het gezelschap uit Nantes, die de hele wereld rondreizen, zijn voor het eerst in Nederland. De organisatie van Culturele Hoofdstad verwacht 450.000 bezoekers voor de 'hoge gasten'.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden