Clicky

 
Transport Online - Acties in de maak bij KLM

Acties in de maak bij KLM

Acties in de maak bij KLM
17-08-2018 10:10 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 11:40 uur] Piloten van KLM gaan actievoeren in een roep om betere arbeidsvoorwaarden, nu de luchtvaartmaatschappij een laatste cao-bod van pilotenbond VNV van de hand heeft gewezen. Volgens de vakbond wordt ook in het laatste voorstel dat KLM donderdagavond deed "te weinig geluisterd naar de zorgen en bezwaren die al jaren leven bij de vliegers". Hoe de acties eruit komen te zien, maakte de bond niet bekend. Staken werd wel als effectief middel bestempeld.

KLM had tot vrijdag 09.00 uur de tijd om op een finaal bod van de pilotenbond in te gaan. Daarbij werd de voorgestelde datum voor werkdrukverlichting, zoals de bond had gevraagd, flink naar voren gehaald. Voor VNV was het toch niet voldoende. Onder meer op het gebied van werk- en rusttijdenregeling eisen de bonden verdere verbeteringen.

Volgens vicevoorzitter van VNV Willem Schmid, die als hoofdonderhandelaar gesprekken voerde met KLM, was eerder sprake van een "crisis- en herstel-cao" bij KLM. Daarmee is het de luchtvaartmaatschappij gelukt om er na enkele zware jaren weer bovenop te komen. "Nu wordt het tijd dat het overwerkte vliegerskorps kan herstellen", zo zei hij.

De VNV zegt nu acties voor te bereiden. Stakingen worden niet uitgesloten. Een beslissing daarover laat nog even op zich wachten. Eerst overlegt het bestuur van de bond, daarna volgt een ledenraadpleging. Schmid zegt een breed scala aan actiemogelijkheden te hebben, maar houdt zijn kaarten nog op de borst. Volgens hem staan er geen vervolggesprekken met KLM meer gepland.

KLM noemt de aankondiging van de VNV teleurstellend. De maatschappij zegt op belangrijke onderdelen tegemoet te zijn gekomen aan de wensen van piloten om de werkdruk te verlichten en de balans tussen werk en privé te herstellen. "Dat VNV het voorstel zo snel van de hand wijst is onbegrijpelijk en niet in het belang van de piloten zelf en van KLM."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden