Transport Online - Maersk met Maersk Drilling naar de beurs

Maersk met Maersk Drilling naar de beurs

Maersk met Maersk Drilling naar de beurs
17-08-2018 09:58 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

KOPENHAGEN - Het Deense maritieme conglomeraat A.P. Møller-Maersk brengt Maersk Drilling naar de beurs. Het zusterbedrijf van de bekende containervervoerder Maersk en overslagbedrijf APM Terminals, dat boort naar olie en gas, krijgt een zelfstandige notering in Kopenhagen.

Het Deense moederconcern wil zich toeleggen op zijn transportactiviteiten en wendt zich van af van de energiesector. De beursgang van Maersk Drilling moet volgend jaar plaatsvinden. A.P. Møller-Maersk wilde het onderdeel eigenlijk verkopen, maar het lukte naar verluidt niet om kopers te vinden. Eerder werden voor olie- en gastak Maersk Oil en de tankeractiviteiten van Maersk Tankers wel grote verkoopdeals gesloten. Bij elkaar was er bijna 10 miljard dollar mee gemoeid.

Maersk Drilling telt zo'n 4000 medewerkers en heeft een vloot van boorschepen en afzinkbare platformen. A.P. Møller-Maersk kondigde vorig jaar al aan het onderdeel te willen afstoten. De Denen hebben nu alleen nog een service-onderdeel waar ze graag vanaf willen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions