Clicky

 
Transport Online - EU spoorde Rome aan: investeer in weg en spoor

EU spoorde Rome aan: investeer in weg en spoor

EU spoorde Rome aan: investeer in weg en spoor
16-08-2018 17:00 | Weer en Verkeer | auteur ANP

BRUSSEL - De EU heeft Italië herhaaldelijk aangespoord meer en doelgerichter geld te steken in de infrastructuur van het land. Italië ontvangt bovendien tussen 2014 en 2020 2,5 miljard euro uit de EU-structuurfondsen voor de verbetering van weg en spoor. In april heeft de Europese Commissie nog een investeringsplan van 8,5 miljard euro, onder meer voor de aanpak van snelwegen in en rond Genua, goedgekeurd.

Dat zei een commissiewoordvoerder als reactie op de beschuldiging van minister Matteo Salvini (Binnenlandse Zaken) dat EU-begrotingsregels Rome beletten om geld uit te geven aan veilige wegen. Hij zei dat kort nadat dinsdag de Morandi-verkeersbrug in Genua was ingestort.

"Het is tijd om een aantal dingen recht te zetten’’, aldus de woordvoerder. "Italië is een van de landen die het meest profiteren van de begrotingsflexibiliteit die Brussel toestaat. De lidstaten zijn vrij om prioriteiten te stellen. De EU heeft Rome formeel aangemoedigd meer aan de infrastructuur uit te geven.’’’

Ook weegt Brussel de kosten van de opvang van migranten en de aardbevingen in Italië als verzachtende factor bij de beoordeling van de begroting mee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats