Transport Online - 'Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije'

'Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije'

'Qatar investeert 15 miljard dollar in Turkije'
15-08-2018 19:23 | Financieel | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

ANKARA - Qatar heeft toegezegd 15 miljard dollar te investeren in Turkije. Het geld wordt doorgesluisd naar de Turkse financiële markten en de bankensector, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu.

De investering werd aangekondigd na een ontmoeting van de emir van Qatar, sjeik Tamim bin Hamad al-Thani, en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Ankara op woensdag. De ministers van Financiën van beide landen waren ook aanwezig bij de bijeenkomst.

Na bekendmaking van de investering door Qatar ging de koers van de Turkse lira omhoog. De lira heeft juist flink aan waarde verloren door zorgen over het economisch beleid van Erdogan en de toenemende spanningen tussen Ankara en Washington, vanwege de ruzie over de Amerikaanse predikant Andrew Brunson die in Turkije vastzit. Beide landen zijn nu in een handelsconflict met importheffingen verwikkeld.

De regering van Qatar gaf een verklaring uit na de bijeenkomst tussen Al-Thani en Erdogan. Daarin staat dat de emir een bevel heeft gegeven waarbij de staat Qatar een reeks economische projecten, investeringen en betalingen zal doen van 15 miljard dollar ter ondersteuning van de Turkse economie.

Qatar en Turkije hebben vriendschappelijke banden met elkaar. Zo stond Ankara vorig jaar aan de kant van de Golfstaat toen verschillende Arabische landen, waaronder Saudi-Arabië, de politieke en economische banden met Qatar doorsneden. Dat gebeurde onder meer vanwege vermeende steun aan internationaal terrorisme en te nauwe banden met Iran.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions