Transport Online - Premier Italië: Autostrade d'Italia verantwoordelijk

Premier Italië: Autostrade d'Italia verantwoordelijk

Premier Italië: Autostrade d'Italia verantwoordelijk
15-08-2018 19:02 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ROME/GENUA - [update 22:30 uur] De beheerder van de Italiaanse autosnelweg A10 waarlangs de cruciale brug in Genua instortte, is verantwoordelijk voor de ramp. Dit zei de Italiaanse premier Giuseppe Conte.

Volgens hem is daar geen twijfel over mogelijk, omdat die verantwoordelijkheid is vastgelegd in de overeenkomsten waarmee de onderneming Autostrade per l'Italia de autosnelwegen exploiteert. Conte wil daarom volgens Italiaanse media niet wachten op een onderzoek naar de ramp met Morandi-brug, maar snel actie ondernemen tegen Autostrade per l'Italia.

Volgens zijn ministers van Binnenlandse Zaken en van Verkeer wordt de concessie die is verleend aan Autostrade per l'Italia ingetrokken. De directie van dat bedrijf zei in een reactie dat ze kan aantonen dat aan alle contractuele verplichtingen is voldaan. "Er is gecontroleerd en onderhoud gepleegd conform de hoogste internationale standaarden.'' Het managementteam heeft geen verklaring voor het instorten van de brug, maar voelt zich niet geroepen op te stappen.

Autosnelwegbeheerder Autostrade per l'Italia is onderdeel van het infrastructuurconcern Atlantia. Dat wordt gedomineerd door de ondernemersfamilie Benetton. Hun modebedrijf stapte twintig jaar geleden ook in de exploitatie van autosnelwegen in Italië.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen