Transport Online - Chauffeur Basko-vrachtwagen: 'Vrachtwagen in zijn achteruit en weg uit deze hel!'

Chauffeur Basko-vrachtwagen: 'Vrachtwagen in zijn achteruit en weg uit deze hel!'

Chauffeur Basko-vrachtwagen: 'Vrachtwagen in zijn achteruit en weg uit deze hel!'
15-08-2018 17:25 | Buitenland | auteur Esther van der Wal-de Vries

GENUA - Onbedoeld werd een vrachtwagen hét beeld van de ramp in Genua waar dinsdagmiddag rond lunchtijd zo'n 200 meter van de Morandi brug instortte. De vrachtwagen staat er stil en verlaten met de ruitenwissers en de koplampen nog aan. Enkele meters voor de vrachtwagen is niets meer alleen maar een leegte.

Achter het stuur van de vrachtwagen zat tot gisterenmiddag 12:00 uur de 37-jarige chauffeur, die anoniem wenst te blijven, hij was inmiddels een jaar werkzaam was bij het transportbedrijf in Genua. Op de groene vrachtwagen staat het logo van de Basko supermarktketen.

De vrachtwagenchauffeur overleefde ter nauwernood. De man verkeerd in shock maar zijn werkgever, Annalisa Damonte, van La Damonte, vertelt aan de Italiaanse media hoe het met de chauffeur is.

"De vrachtwagen was op weg van Savona in de richting van Genua. Een auto had hem net ingehaald. Hij zag haar aankomen in de spiegels, ze passeerde hem en ging voor hem rijden. Het regende heel hard en het was niet mogelijk om hard te rijden. Toen de auto hem passeerde nam de chauffeur wat snelheid terug om zo wat afstand te bewaren op zijn voorligger. Het zicht was slecht door de harde regen en de laaghangende bewolking boven Genua."

"Ineens verdween de auto voor hem. Alsof het werd verduister door de laaghangende wolken. Hij keek op en zag de brugpijler naar beneden vallen. Hij remde. Instinctief zette hij direct de vrachtwagen in zijn achteruit en probeerde te ontsnappen uit de 'hel' zoals de chauffeur het noemde."

De vrachtwagenchauffeur zegt een paar meter achteruit te zijn gereden. "Hij sprong uit de vrachtwagen en rende te voet weg. Het regende vreselijk. Hij zag andere automobilisten en waarschuwde hen om weg te vluchten."

Wanneer de eerste hulpdiensten arriveren verkeert de 37-jarige man in shock. De chauffeur wordt naar het ziekenhuis gebracht. Hij is niet gewond maar in zijn ogen is de angst te zien voor wat hij heeft gezien en vooral voor wat er had kunnen gebeuren.

Nadat de chauffeur ontslagen is uit het ziekenhuis gaat hij terug naar het transportbedrijf. Eigenaar Annalisa Damonte werd de hele dag door gebeld dinsdag. "Je kunt je de schok voorstellen! Hij was degene die ons informeerde over wat er was gebeurd. Toen zagen we de eerste foto's. De vrachtwagen stond daar nog aan de afgrond. Iedereen wilde weten hoe het met onze chauffeur was. Gelukkig is hij veilig maar de ramp is een enorme tragedie voor iedereen. Er is enorm veel verdriet."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions