Clicky


Festival Decibel Outdoor Hilvarenbeek gaat gewoon door

Festival Decibel Outdoor Hilvarenbeek gaat gewoon door
15-08-2018 16:39 | Binnenland | auteur ANP

HILVARENBEEK - Het driedaagse festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek gaat dit weekeinde gewoon door, ondanks de acties die de politie tijdens dit evenement voert. Dat zei een woordvoerder van de organisatie na overleg met de driehoek (gemeente, politie en het Openbaar Ministerie).

De organisatie heeft zoals gebruikelijk beveiligers van een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd die de bezoekers op het terrein bij binnenkomst controleren. Ook zijn verkeersregelaars aanwezig van Traffic Support. Volgens de woordvoerder zou de rol van de politie vooral beperkt blijven tot het regelen van het verkeer. Naar zijn zeggen staat de politie in principe wel paraat voor calamiteiten en "dringende situaties''.

De organisatie heeft woensdag nog wel overleg met de driehoek voor eventueel aanvullende maatregelen. Normaal gesproken worden volgens de politie gedurende de drie dagen in totaal driehonderd agenten ingezet bij Decibel Outdoor.

De politie voert actie voor een nieuwe cao. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven. De organisatie zegt wel begrip te hebben voor de actie van de agenten. "We veroordelen het niet, ze hebben er recht op'', aldus de woordvoerder.