Clicky

 Politiebonden willen weer praten over nieuwe cao

Politiebonden willen weer praten over nieuwe cao
15-08-2018 00:19 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politiebonden willen weer onderhandelen met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) over een nieuwe politie-cao. Om de druk op de ketel te houden, blijven ze actievoeren. De eerste harde actie treft komend weekeinde festival Decibel Outdoor in de Beekse Bergen, want daar is geen politie-inzet, kondigen de gezamenlijke politiebonden dinsdag aan.

Volgens Gerrit van de Kamp, voorman van politiebond ACP, worden er op dat festival normaal gesproken 300 agenten ingezet, maar rukt de politie nu alleen uit voor ernstige zaken. "De politie is niet alleen voor criminaliteit, ook het handhaven van de openbare orde vraagt steeds meer. En kijk eens naar de evenementenkalender. Die is bizar vol. En ook daar zijn agenten bij nodig."

Volgens de bonden zijn er bijna duizend festivals waarbij inzet van de politie is gevraagd. "We gunnen iedereen het bijwonen van een evenement, maar we moeten de lijn ergens trekken. Hoe vervelend dat ook is voor de bezoekers van Decibel. We willen hiermee het signaal afgeven dat nog meer politie inzetten bij evenementen geen optie is. Het is dus aan de overheid en festivalorganisaties om hiervoor een oplossing te vinden", stellen de politiebonden.

Het ministerie vindt het "goed dat de bonden terugkomen aan tafel'' en heeft "alle vertrouwen dat we er uitkomen''. Het departement had "wel liever gezien'' dat de bonden verdere acties achterwege zouden laten, maar "dat recht hebben ze''.

Eerder verwierpen de gezamenlijke bonden een loonbod van 7 procent. De nieuwe cao moet voor 65.000 politiemensen gaan gelden. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions