Transport Online - 'Mogelijk donderdag al nieuwe topman AF-KLM'

'Mogelijk donderdag al nieuwe topman AF-KLM'

'Mogelijk donderdag al nieuwe topman AF-KLM'
14-08-2018 20:11 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De komst van een nieuwe topman bij Air France-KLM is mogelijk aanstaande. Volgens de Franse krant Libération wordt er waarschijnlijk donderdag al een knoop doorgehakt. De hoge post gaat naar verwachting naar de Canadees Ben Smith, schrijft Libération zonder te zeggen waar die informatie vandaan komt.

Eerder leek het er nog op dat er op zijn vroegst op 22 augustus een nieuwe bestuursvoorzitter wordt gepresenteerd. Dat bericht was gebaseerd op bronnen bij de Franse overheid.

De druk is sindsdien duidelijk toegenomen. De Franse pilotenvakbond SNPL zei maandag niet eeuwig te willen wachten op de aanstelling van een nieuwe topman die de onderhandelingen over het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden kan voortzetten. Piloten van Air France dreigden daarom in september weer te gaan staken.

Libération zegt ook al te weten wat Smith gaat verdienen. Zijn totale jaarlijkse beloning zou neerkomen op 3,3 miljoen euro. Dat is volgens de krant ongeveer een vijfde meer dan hij nu verdient als tweede man bij Air Canada en tevens flink meer dan zijn in mei opgestapte voorganger Jean-Marc Janaillac opstreek. Een woordvoerster van Air France-KLM wil niet op de geruchten reageren.

Smith wordt overigens al een tijdje genoemd als voorname kandidaat. Ook de Nederlandse KLM-topman Pieter Elbers werd gelinkt aan de functie, maar Franse vakbonden zagen zijn kandidatuur niet zitten uit angst dat Franse belangen zouden ondersneeuwen bij Nederlandse.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions