Reddingswerkers vrezen dat rest Morandi-brug ook instort [Livestream]

Reddingswerkers vrezen dat rest Morandi-brug ook instort [+Livestream]
14-08-2018 19:22 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

GENUA - Reddingswerkers in Genua vrezen dat de stukken hangbrug die nog overeind staan, het ook begeven. Ze hebben laten weten dat daarom panden in de omgeving van de brug worden ontruimd.

Een groot deel van de enorme brug die een dal met het riviertje de Polcevera, woonwijken en industrieterreinen overspande, stortte kort voor het middaguur in. Een van de drie pylonen van gewapend beton zakte ineen en circa 200 meter autosnelweg stortte naar beneden. De meeste slachtoffers zaten in de naar schatting 35 auto's of trucks die naar beneden stortten.

Volgens verschillende autoriteiten betrokken bij de hulpverlening zijn er rond de dertig mensen omgekomen. Van de gewonden zijn er vijf er zeer ernstig aan toe. Over de oorzaak is nog niets te zeggen, benadrukken de autoriteiten in Genua. De ramp gebeurde tijdens hevig onweer en storm.

Bliksem

Ooggetuigen meldden dat de bliksem insloeg in de hoge betonnen pyloon die instortte. Anderen wijzen op problemen met de constructie die al opdoemden kort na de opening van de brug in 1967.

De brug is een product van architect en ingenieur Riccardo Morandi (1902-1989). Hij is internationaal beroemd geworden met zijn ontwerp voor bruggen uit gewapend beton en stalen kabels. Een van zijn bekendste werken is een veel langere versie van de brug in Genua die in Venezuela is gebouwd. Deze brug over het Meer van Maracaibo (Generaal Rafael Urdanetabrug) is bijna 8,7 kilometer lang en ging in augustus 1962 open.

LIVESTREAM

Volg hieronder live de reddingswerkers.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden