Transport Online - Vakbond VNV rekent op snel akkoord met KLM

Vakbond VNV rekent op snel akkoord met KLM

Vakbond VNV rekent op snel akkoord met KLM
14-08-2018 16:08 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - De werkdruk voor piloten bij KLM moet eerder omlaag dan door de luchtvaartmaatschappij voorgestelde periode vanaf september volgend jaar. Dat staat in het finale cao-voorstel dat door vakbond VNV naar de luchtvaartmaatschappij is verstuurd. De bond rekent er op dat nog deze week overeenstemming wordt bereikt.

De ingangstermijn van de werkdrukverlaging zou nog het enige punt zijn dat op de onderhandelingstafel ligt. Volgens de bond moet de voorgestelde datum "significant" naar voren worden gehaald. Een eerder akkoord tussen KLM en VNV werd door leden van de bond juist om die reden nog afgewezen.

Het eerdere argument van KLM-baas Pieter Elbers dat er niet zomaar nieuwe piloten uit de hoge hoed kunnen worden getoverd, snijdt volgens VNV geen hout. De bond stelt dat recent duizend piloten hebben gesolliciteerd bij KLM. ,,Daarvan zijn er maar 110 nodig om de problemen op te lossen", aldus de bond.

KLM sprak onlangs nog over een moeilijke fase waarin de onderhandelingen zich bevinden, maar liet zich niet uit over verdere details om onderhandelingen niet te verstoren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions