Clicky


Mogelijk veel doden bij instorten Morandi brug in Genua

Mogelijk veel doden bij instorten Morandi brug in Genua [+foto's]
14-08-2018 13:35 | Weer en Verkeer | auteur ANP/DPA

GENUA - Bij de instorting van een cruciale verkeersbrug ten westen van het centrum van Genua zijn volgens hulpverleners waarschijnlijk tientallen slachtoffers gevallen. Francesco Bermano, hoofd van de noodhulpdiensten in Genua, sprak tegenover Italiaanse media van een drama van een gigantische omvang. De ware omvang van de ramp is volgens hem nog niet te overzien. De minister van Verkeer, Danilo Toninelli, sprak van "een afgrijselijke tragedie'' en zei snel naar Genua te gaan.

Genua en haar regio Ligurië krijgen hulp van diensten uit andere Italiaanse regio's. Onder de brug wordt in het puin naar slachtoffers gezocht. Auto's die circa 45 meter naar beneden zijn gestort, liggen verwrongen op de grond. Ook panden in de wijk Sampierdarena zijn getroffen door puin van de brug. Een van de drie pijlers van de brug is daar, op de linkeroever van de rivier, ingestort.

Over de oorzaak van de ramp is nog niets bekend. Maar plaatselijke media speculeren dat de storm in de stad mogelijk een rol heeft gespeeld bij de ondergang van deze in 1967 geopende verkeersader.

Volg hieronder live de reddingswerkers.