Politie Londen gaat uit van terreurdaad bij aanrijding Britse parlement

Politie Londen gaat uit van terreurdaad bij aanrijding Britse parlement
14-08-2018 11:29 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse politie gaat bij het onderzoek naar de aanrijding bij het Britse parlement uit van een terreurdaad. Een automobilist raakte daar 's ochtends fietsers en voetgangers en ramde vervolgens een barrière.

De politie heeft de bestuurder van de auto, een twintiger, ter plekke opgepakt. De autoriteiten vermoeden dat de verdachte terroristische motieven had. Er zijn verder geen wapens aangetroffen.

De ambulancedienst in Londen maakte eerder bekend dat zeker twee mensen zijn behandeld aan hun verwondingen. Zij leken er niet ernstig aan toe te zijn.

De antiterreurpolitie heeft de leiding over het onderzoek naar het incident. De autoriteiten hebben de directe omgeving ontruimd en een metrostation gesloten.

Door een aanslag bij het Britse parlement vielen vorig jaar nog vijf doden. De dader reed destijds met een wagen in op voetgangers op de Westminster Bridge, om vervolgens met een mes in te steken op agenten. Een gewapende agent schoot aanvaller Khalid Masood vervolgens dood.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden