ZARGES toont toegangsoplossingen voor efficiënt en veilig onderhoud van treinstellen

ZARGES toont toegangsoplossingen voor efficiënt en veilig onderhoud van treinstellen
14-08-2018 10:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Om veilig en eenvoudig onderhoud aan treinstellen te verrichten, is gebruik van de juiste trappen en platformen zeer belangrijk. Dit staat dan ook centraal voor ZARGES, dat tijdens InnoTrans 2018 zijn toegangsoplossingen voor treinonderhoud toont. InnoTrans is 's werelds grootste vakbeurs voor transporttechnologie en vindt van 18 tot en met 21 september plaats in Berlijn. 

Sneltreinen leggen per dag zo’n 1500 kilometer af. Om treinen zonder problemen deze lange afstanden af te laten leggen, moeten treinstellen en spoorwegen op reguliere basis worden onderhouden. De grootste uitdaging die bij het onderhoud hiervan komt kijken, is de snelheid waarmee defecte treinstellen gerepareerd moeten worden – of het nu gaat om een reparatie onder het treinstel, op instaphoogte of op het dak.

De oplossingen van ZARGES, die tijdens InnoTrans 2018 worden getoond, bevatten een speciale antisliplaag, waardoor onderhoudsmedewerkers veilig en snel omhoog en omlaag kunnen klimmen. Daarnaast zorgen de relingen op de platformen ervoor dat werknemers veilig staan. ZARGES biedt zijn klanten bovendien de mogelijkheid oplossingen op maat te ontwikkelen, waarbij de hoogte van de toegangsoplossing verstelbaar is.

Naast klimsystemen, toont ZARGES tijdens het event in Berlijn zijn universele bordessysteem. Onderhoudsbedrijven en producenten van railvoertuigen en treinen, kunnen met behulp van het modulaire systeem van ZARGES de contouren en bordeshoogtes naar wens ontwerpen en laten produceren. Een vast of in hoogte verstelbaar bordessysteem zorgt voor optimale toegang tot het treinstel en zorgt ervoor dat personeel ergonomisch verantwoord kan werken. De vloerbedekking voor de bordessen bestaat uit een meerlaagse, verlijmde zeefdrukplaat dat een hoge slipveiligheid biedt in combinatie met lage geluidsoverlast.

“Er zijn ontzettend veel verschillende soorten treinstellen. Daarom zijn er diverse oplossingen nodig om productie en montage van ieder model mogelijk te maken. Soms zal een standaard product voldoende zijn, maar in veel gevallen is een speciale oplossing nodig”, zegt Hans Hohenthal, Head of Sales Special Solutions bij ZARGES. “Dat we expert zijn op het gebied van advies en installatie van toegangsoplossingen, hebben we aan verschillende grote partijen al bewezen, waaronder de grootste spoorwegmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Luxemburg en België.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden