Clicky


 


Celstraf voor mensenhandel en opsluiting vrouwen

Celstraf voor mensenhandel en opsluiting vrouwen
13-08-2018 19:58 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - De rechtbank Gelderland veroordeelt een 33-jarige man uit Arnhem voor mensenhandel, gepleegd tegen drie vrouwen, wederrechtelijke vrijheidsberoving en overtreding van de Opiumwet. De rechtbank legt hiervoor een gevangenisstraf op van zeven jaar. Daarnaast moet de man een schadevergoeding betalen aan de drie slachtoffers.

De man heeft drie vrouwen voor hem in de prostitutie laten werken. Het geld dat ze hiermee verdienden, moesten ze aan hem af staan. Deze vrouwen waren al verslaafd toen ze de man ontmoetten. De man heeft hen drugs gegeven waardoor ze afhankelijk van hem werden. Om hem voor de drugs te kunnen betalen moesten de vrouwen voor hem in de prostitutie gaan werken. De man heeft de vrouwen hierbij ook stelselmatig en soms ook op gruwelijke en sadistische wijze mishandeld. Ook heeft hij de vrouwen opgesloten, hun leven gecontroleerd en hun ‘wereld klein gemaakt’.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 5 jaar. Naar het oordeel van de rechtbank doet deze straf geen recht aan de ernst van de feiten en het door verdachtetoegebrachte leed. De rechtbank houdt er in de bepaling van de straf nadrukkelijk rekening mee dat verdachte doelbewust misbruik heeft gemaakt van de verslaving van de vrouwen, hen doelbewust afhankelijk van de drugs heeft gemaakt of gehouden en dat verdachte de vrouwen financieel heeft geëxploiteerd.    

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions