Waterpeil Rijn bijna laagste ooit

Waterpeil Rijn bijna laagste ooit
13-08-2018 19:23 | Algemeen | auteur ANP

LELYSTAD - De Rijn bij Lobith heeft bijna de laagste waterstand ooit in deze periode. Alleen in 1949 en 1921 stond het water in de Rijn in deze periode lager, aldus Rijkswaterstaat.

Vanuit Zwitserland en Duitsland is de afgelopen dagen een minimale hoeveelheid water afgevoerd. Hoewel het daar en ook in Nederland wel af en toe regent, is dat onvoldoende om de grote rivieren in Nederland flink bij te vullen. Als het zo droog blijft en opnieuw warm wordt, is er volgens Rijkswaterstaat een kleine kans dat het water bij Lobith volgende week een historisch lage waterstand heeft.

De lage waterstand in Rijn, Waal, IJssel en Maas heeft grote gevolgen. De verzilting van water en bodem in West-Nederland neemt toe. De scheepvaart ondervindt veel hinder van schutbeperkingen en gesloten sluizen, terwijl er ook veel minder lading kan worden vervoerd. Verschillende jachthavens zijn gesloten wegens de lage waterstand, woonboten liggen op het droge en voet- en fietsveren kunnen niet varen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden