Dronken vrachtwagenchauffeur de cel in vanwege foute grap

Dronken vrachtwagenchauffeur de cel in vanwege foute grap
13-08-2018 18:11 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

WEERT - Door een misplaatste grap heeft een Litouwse vrachtwagenchauffeur afgelopen zaterdag uren in een politiecel gezeten.

De politie kreeg afgelopen zaterdagmiddag een telefonische melding dat er een bedreiging met een mes had plaatsgevonden bij een restaurant naast de A2 ter hoogte van Weert. Toen de politie ter plaatse kwam werd een Litouwse vrachtwagenchauffeur als verdachte aangehouden.

De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en gedroeg zich zeer recalcitrant. Ter plaatse werd het verhaal de politie niet duidelijk aangezien de melder niet te traceren was. De verdachte werd intussen ingesloten op het politiebureau en wilde nog steeds niks loslaten over wat er was gebeurd.

Nadat hij uren vast had gezeten biechtte hij uiteindelijk op dat het een grapje was en dat hij zelf de melding had gemaakt bij 112. Daarbij had hij dus ook zijn eigen signalement als verdachte doorgegeven. Op de vraag waarom hij dit deed wist hij geen antwoord te geven, aldus de politie.

De dienstdoende officier van justitie en de politie konden niet om de grap lachen. De bedreiging werd geseponeerd en de man werd meteen opnieuw aangehouden voor het oneigenlijk gebruik van een alarmnummer. Dankzij zijn grapje heeft hij de hele middag op het politiebureau vastgezeten en mag hij zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden