Ook Duitse vakbond in gesprek met Ryanair

Ook Duitse vakbond in gesprek met Ryanair
13-08-2018 12:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/RTR

BERLIJN - Ook Duits cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat om de tafel met de leiding van het bedrijf. Vakbond Verdi heeft aangekondigd woensdag in Dublin onderhandelingen te beginnen met de leiding van de Ierse prijsvechter, nadat eerder nog werd gestaakt.

De Ierse vakbond Forsa begon maandag al gesprekken met Ryanair, waarbij de hulp van een bemiddelaar werd ingeroepen. Zolang die onderhandelingen lopen, organiseert die bond geen stakingen, liet een woordvoerder weten.

Verdi vertegenwoordigt circa duizend cabinemedewerkers van Ryanair. De Duitsers eisen een loonsverhoging en meer sociale zekerheid. Daarnaast willen ze dat het Duitse arbeidsrecht op hen van toepassing is, in plaats van het Ierse.

De Nederlandse pilotenbond VNV heeft vooralsnog geen concrete plannen om de onderhandelingen met Ryanair te hervatten. "We gaan graag aan tafel, maar dan moet daar wel een reden voor zijn. Tot nu toe hebben we nog geen toezeggingen gekregen'', zegt woordvoerder Joost van Doesburg. Bij de VNV leeft ook enige scepsis over de gesprekken die in Dublin plaatsvinden. "De hoop dat het echt om onderhandelingen gaat, is niet echt groot.''

In verschillende landen kampt Ryanair met acties van personeel. Behalve om loon, draait het conflict ook om de bedrijfscultuur en arbeidsrechten bij de budgetmaatschappij. De pilotenstakingen van vrijdag in Duitsland, Zweden, België, Ierland en Nederland troffen naar schatting 55.000 Ryanair-passagiers.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier