Clicky

 
Transport Online - Medvedev waarschuwt VS voor handelsoorlog

Medvedev waarschuwt VS voor handelsoorlog

Medvedev waarschuwt VS voor handelsoorlog
10-08-2018 14:39 | Financieel | auteur ANP

MOSKOU - Nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland die de banken of valuta treffen, kunnen worden uitgelegd als het uitroepen van een handelsoorlog. Die waarschuwing heeft de Russische premier Dmitri Medvedev vrijdag geuit naar aanleiding van aangekondigde nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland.

Washington heeft nieuwe strafmaatregelen tegen Rusland aangekondigd vanwege een moordpoging op een voormalige dubbelspion en diens dochter in Engeland. Daarbij werd het zenuwgas novitsjok gebruikt. Rusland ontkent daar iets mee te maken te hebben.

"Ik wil niet op de toekomstige sancties ingaan, maar ik kan wel zeggen dat wanneer banken of valuta daarin worden betrokken, het mogelijk is om dat een duidelijke verklaring van een handelsoorlog te noemen'', zei Medvedev. "Het is dan noodzakelijk te reageren met economische, politieke of - indien noodzakelijk - andere maatregelen. Onze Amerikaanse vrienden moeten dat goed beseffen.''

President Vladimir Poetin heeft de sancties vrijdag besproken in de Russische Veiligheidsraad, meldt persbureau TASS. Poetins woordvoerder heeft de nieuwe sancties betiteld als "absoluut onwettig'' in het internationaal recht.

Door de aangekondige sancties daalde de roebel fors in waarde en bereikte het laagste punt in twee jaar. De munt ging in de uitverkoop uit vrees dat Rusland verstrikt is geraakt in een onophoudelijke spiraal van sancties.

In de nog niet vastgestelde voorstellen worden onder meer de werkzaamheden van enkele Russische staatsbanken in de VS getroffen en zouden zij beperkt worden in het gebruik van Amerikaanse dollars.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats